Activiteiten

Tijdens de door de individuele bestuursleden in het verleden gemaakte reizen naar Kenya werden zij geraakt door de situatie bij een lagere school in Nyahururu, Centraal Kenya. De school met meer dan 200 kinderen bevond zich in oude varkenstallen, had geen elektriciteit en de hygiƫnische voorziening waren deplorabel. Het plan werd opgepakt om een bijdrage te gaan leveren aan de verbetering van deze mensonterende situatie en eraan te gaan werken deze situatie te verbeteren.

Nadat eerst uit eigen middelen een paar kleine voorzieningen werden aangepakt (oa het realiseren van een putdeksel op een gevaarlijke waterput) werd op basis van een eerste bijdrage van wat bedrijven in 2013 de stichting Gikeno foundation opgericht en bij de KVK (inschrijving 57248133) in geschreven. Daarnaast werd het logo ontwikkeld en de website gepubliceerd.

De website werd mede gerealiseerd door een Keniaans IT bedrijf (Webtribe) waar een van de bij de stichting betrokkenen via zijn buitenlands werk als vrijwilliger voor het ministerie van ontwikkelingssamenwerking bij betrokken raakte. Hier lag overigens ook een link met de school omdat de directeur van dit bedrijf uit de betrokken regio kwam en zijn eerste schooljaren op deze school zat. Bovendien was zijn moeder nog steeds als leerkracht verbonden aan de school.

In 2014 komt vervolgens verzoek voor een extra klaslokaal en kleine reparaties aan een ander lokaal (ramen).

Tevens werd tijd besteed om de organisatie verder vorm te gegeven.